Avokádovo-pomarančová bruschetta

Táto bruschetta je veľmi jednoduché, rýchle a zdravé jedlo, vhodné počas celého dňa. Je to výborný a nezvyčajný variant klasickej bruschetty, ktorý určite stojí za vyskúšanie.

0
125

Počet porcií 3, Čas prípravy (min.) 15

Ingrediencie:
1 zrelé avokádo
1/2 pomaranča
zopár olív (môžu byť zelené aj čierne, podľa chuti)
štipka soli
biele korenie[
bazalka (najlepšie čerstvá)
1 strúčik cesnaku
citrónová šťava na pokvapkanie
hrianky alebo iné opečené pečivo (môže byť aj v zdravšej bezlepkovej verzii)
šalát (hlávkový, ľadový, rímsky…) na ozdobenie taniera

Podľa chuti môžeme pridať aj sušené paradajky a tiež iné čerstvé bylinky – v tomto recepte sa fantázii medze nekladú.

Postup prípravy:

  1. Očistené avokádo a pomaranč nakrájame na menšie kocky, olivy prekrojíme na polovicu alebo na tretinky (záleží od veľkosti) a všetko zmiešame dokopy.
  2. Dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou, roztlačeným cesnakom, nasekanou bazalkou a všetko dobre premiešame.
  3. Hrianky opečieme z každej strany.
  4. Zmes naložíme na hrianky a podávame na šalátom ozdobenom tanieri. Dobrú chuť!

7