Cícer na paprike

Cícer na paprike je zdravý, chutný a sýty bezmäsitý variant klasického slovenského jedla. Cícer je veľmi výživná potravina s vysokým obsahom bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov, preto by sme ho mali pravidelne zaraďovať do nášho jedálničku. Na tomto jedle si pochutí každý a na základe prílohy je vhodná aj pre ľudí s bezlepkovou diétou alebo intoleranciou živočíšnych produktov.

0
762

Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 45

Ingrediencie:
3 plechovky cíceru
1 väčšia cibuľa
1 menší pórik
200 ml rastlinnej smotany (ryžová, sójová…)
cca 350 ml vody alebo zeleninového vývaru
soľ
čierne mleté korenie
červená mletá paprika sladká
olej

Postup prípravy:

  1. Cibuľu očistíme a najemno nakrájame, pórik očistíme a nakrájame na šikmé prúžky.
  2. Cibuľu na oleji opražíme do sklovita, pridáme mletú papriku, zalejeme vodou (resp. vývarom), osolíme, okoreníme a necháme pár minút povariť. Pridáme 1 plechovku cíceru aj s tekutinou, odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Dáme naspäť na oheň.
  3. Zvyšné 2 plechovky cíceru zlejeme a pridáme do rozmixovanej zmesi bez tekutiny. Pridáme nakrájaný pórik a varíme, kým nezmäkne.
  4. Zjemníme rastlinnou smotanou a chvíľu ešte povaríme, aby sa spojili chute.
  5. Podávame s akoukoľvek prílohou podľa chuti – cestoviny, ryža, knedľa… Dobrú chuť!

1