Cviklová polievka s kyslou smotanou

Vyskúšajte v cviklovej sezóne túto netradičnú polievku a určite si ju zamilujete.

0
1811

Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 30

Ingrediencie:
1 cibuľa[
2 – 3 strúčiky cesnaku
2 – 3 cvikly
500 ml vývaru[
1 zemiak
tuk (kokosový olej)
soľ
korenie
250 ml kyslej smotany
1 vetvička rozmarínu[

Postup prípravy:

  1. Najskôr si očistíme zeleninu. Vývar privedieme do varu.
  2. V hrnci zohrejeme tuk a na miernom ohni na ňom osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
  3. Zemiak a cviklu nakrájame na menšie kocky, pridáme do hrnca a poopekáme zo všetkých strán.
  4. Zeleninu zalejeme horúcim vývarom, pridáme vetvičku rozmarínu, soľ, korenie, prikryjeme a varíme asi 25 minút, kým nie je cvikla mäkká.
  5. Celú zmes rozmixujeme ponorným mixérom a necháme mierne vychladnúť. Polievku naberáme do tanierov a do každého pridáme lyžicu-dve smotany. Ozdobíme bylinkami a podávame.