Cviklovo-batatová hovädzia polievka (vhodná na obed či večeru)

0
297

Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 90

Ingrediencie:
3 stredne veľké cvikly
3 sladké zemiaky (bataty)
3 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
700 g hovädzieho stehna
3 bobkové listy
1/2 čl kurkumy
1/3 čl drvenej rasce
soľ
čerstvý koriander
citrón/limetka

Postup prípravy:

1. Mäso nakrájajte na väčšie kusy, osoľte a opečte na olivovom oleji, aby sa „zatiahlo“.

2. Zalejte vodou, pridajte bobkové listy, strúčiky cesnaku, na polovicu prekrojenú cibuľu a nechajte na miernom ohni variť.

3. Nakrájajte na kocky cviklu a bataty. Po 30 minútach pridajte do hrnca cviklu.

4. Po ďalších 30 minútach pridajte bataty, zvyšné korenie a soľ podľa potreby.

5. Počkajte ešte 15 minút a polievka je hotová.

6. Na tanieri si ju dozdobte koriandrom a pokvapkajte šťavou z citróna/limetky.

IMG_8890

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here