Cviklovo-čokoládový RAW koláč

0
390

 

12 porcií | Príprava 20 minút | chladenie 60 minút

Koláčová zmes

Ingrediencie:
• 2 poháre nesolených mandlí
• 1 pohár datlí bez kôstok
• ¼ pohára javorového sirupu (prípadne agáve alebo med)
• 3 stredne veľké cvikly (očistené a najemno nastrúhané, prípadne vymixované)
• 2 poháre nesladeného strúhaného kokosu
• ½ pohára nesladeného kakaa (ideálne z nepražených kakaových bôbov – dostať kúpiť v bioobchodoch)
• ¾ pohára roztopeného panenského kokosového oleja

Poleva

Ingrediencie:
• 1 pohár nesolených kešu orieškov (vopred namočených vo vode minimálne 4 hodiny)
• ½ pohára nesladeného kakaa (prípadne agáve alebo med)
• ½ pohára javorového sirupu
• 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
• ¾ pohára roztopeného panenského kokosového oleja

Postup prípravy:

Koláčová zmes
1. Mandle vymixujte na hladkú múku a vysypte do misky.
2. Vymixujte datle s javorovým sirupom.
3. V miske zmiešajte múku z mandlí, datľovú zmes a najemno nastrúhanú cviklu. Pridajte strúhaný kokos, kakao a poriadne rukou pomiešajte. Ak máte radšej jemné cesto, zmes môžete ešte raz pomixovať úplne dohladka.
4. Panenský kokosový olej roztopte ponorením fľaše do horúcej vody. Vlejte do zmesi a poriadne ešte raz pomiešajte.
5. Okrúhlu tortovú formu môžete/nemusíte vyložiť papierom na pečenie. Ak máte formu s odoberateľnými stenami, nie je nutné ju ani vymastiť. Zmes vylejte do formy a rovnomerne rozotrite. Kým si pripravíte polevu, dajte koláč odpočívať do mrazničky.

Poleva
1. Vopred namočené kešu oriešky, kakao, javorový sirup, citrónovú šťavu a roztopený kokosový olej vymixujte do hladka a naneste na koláč.
2. Dajte aspoň na 30 minút do chladničky a môžete konzumovať.

Poznámka
Dbajte na kvalitu a čerstvosť surovín. Skúste si zohnať bio cviklu a vaše telo spolu s chuťovými kanálikmi sa vám poďakujú.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ