Ingrediencie (1 porcia):

Marináda:

  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Sladká červená mletá paprika
  • Cesnak – popučený alebo najemno nakrájaný
  • Citrónová šťava z 1/2 citróna
  • 1 čerstvá čili paprička
  • Čerstvá nasekaná bazalka
  • Olivový panenský olej

 

Postup:

  1. Zarobíme si marinádu – pomiešame všetky ingrediencie, a tresku marinujeme minimálne pol hodinu až hodinu pred tým ako ju dáme na gril.
  2. Namarinovanú tresku vložíme do špeciálnych klieští na ryby a grilujeme cca 5 minút ( podľa teploty grilu ) z každej strany do zlatista.
  3. Do grilovacej tácky z alobalu dáme nakrájane cherry paradajky, cuketu a šampióny, osolíme, okoreníme, polejeme oliv. olejom a premiešame s čerstvou bazalkou.
  4. Grilujeme tak , aby bola zelenina „al dente“ (naskus).
  5. Podávame .
  6. Dobrú chuť 🙂