Počet porcií 6, Čas prípravy (min.) 15, Čas pečenia (min.) 30

Ingrediencie na cesto:
160 g špaldovej celozrnnej hladkej múky
40 g pohánkovej celozrnnej múky (ak nemáte, nahraďte špaldovou)
120 g mäkkého masla
1/2 lyžičky soli

Na plnku:
160 g kyslej smotany
100 g syru ementál alebo bryndze
sneh z 2 bielkov
soľ, korenie
špargľa
červená cibuľa

Postup prípravy:

  1. Všetky zložky na cesto zmiešame, natlačíme do formy a dáme postáť do chladničky najlepšie do druhého dňa (alebo aspoň na 2 hodiny). Potom cesto vyberieme, poprepichujeme vidličkou a dáme do rúry na 180 stupňov piecť na 10 minút.
  2. Zatiaľ si pripravíme plnku: z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Do misky dáme smotanu a bryndzu alebo postrúhaný ementál. Okoreníme a opatrne zmiešame aj s bielkovým snehom.
  3. Špargľu dáme na 5 minút nad paru.
  4. Cesto vyberieme z rúry, natrieme naň plnku, ozdobíme špargľou, červenou cibuľou, podľa chuti osolíme, okoreníme a dáme piecť na 180 stupňov, kým nie sú okraje koláča ružové.

Chutí teplý i studený.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ