Makové mlieko

Už vám niekedy napadlo spraviť makové mlieko? Mak patrí medzi veľmi cenné výživové potraviny. Obsahuje dostatok vlákniny, z vitamínov je dôležitý vitamín E a z minerálov najmä vápnik, horčík a železo. V 100 g maku je až 1 400 mg vápnika, čo je približne 12-krát viac ako v kravskom mlieku.

0
204

Čas prípravy (hod.) 12-18

Ingrediencie:
300 ml domáceho maku[
2 x 900 ml vody
40 g sušených bio hrozienok (nesírených) pre zlepšenie chuti – nemusia byť

Postup prípravy:

Mak si namočíme na zhruba 12 až 18 hodín do studenej vody (900 ml). Tú potom zlejeme. Mak dáme do mixéru, prilejeme 900 ml čerstvej vody spolu s hrozienkami a mixujeme do biela (asi 10 minút). Potom mlieko so zvyškami maku precedíme cez plienku. Je naozaj vynikajúce.

TIP: Makové mlieko môžete pridať do ovsenej kaše alebo do koláčov namiesto klasického mlieka a taktiež si v ňom rozmixovať ovocie alebo piť ako klasické kakao. Všade tam, kam ide aj kravské mlieko.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here