Počet porcií 6, Čas prípravy (min.) 10, Čas pečenia (min.) 20

Ingrediencie:
2 celé vajcia
4 lyžice kokosového cukru (alebo aj viac, podľa chuti)
½ lyžičky bourbon vanilky
2 lyžice kokosového oleja
1 lyžička vínneho kameňa (bezfosfátový prášok do pečiva)
100 g ovsených vločiek nasucho zomletých na múku
90 g gréckeho jogurtu
jahody a rebarbora alebo iné ovocie

Ingrediencie na ozdobenie:
200 g ricotty
sladidlo podľa potreby (ja som nedávala)
ovocie
vysokopercentná čokoláda, nastrúhaná

Postup prípravy:

  1. Tento koláč je veľmi rýchly. Menší pekáčik alebo tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a dno posypeme ovocím, napr. jahodami a rebarborou. Poprášime cukrom.
  2. V miske vymiešame 2 celé vajcia s cukrom a vanilkou. V mixéri si v suchom stave zomelieme ovsené vločky, ktoré zmiešame s vínnym kameňom.
  3. Vločky pridáme k vaječnej zmesi, primiešame jogurt, ochutnáme, ak je potrebné, tak dosladíme a navrstvíme na pripravené ovocie. Zatrasieme celou formou, aby sa cesto dostalo všade, a dáme piecť na 180 stupňov na asi 15 minút.
  4. Potom necháme vychladnúť, uvoľníme koláčik z formy a obrátime hore dnom na tanier. Stiahneme papier na pečenie. Ricottu môžeme osladiť a naplníme ňou zdobiace vrecúško. Povrch koláča ňou jemne ozdobíme, poukladáme naň ovocie a nastrúhame vysokopercentnú čokoládu.