Pečená pražma kráľovská s pečeným pikantným šalátom z ananásu a cherry paradajok

Už ste skúšali niekedy pražmu kráľovskú? Práve takú sme si dnes pripravili na obed. Pražma kráľovská má jemné biele mäso, množstvo kostí sa dá porovnať so pstruhom. A na rozdiel od pražmy ružovej je jej mäso šťavnatejšie a oveľa chutnejšie.

0
228

Počet porcií 3, Čas prípravy (min.) 60

Ingrediencie:
3 ks pražmy kráľovskej, t. j. cca 1 200 g
3 PL olivového oleja na tepelné spracovanie
2 PL sójovej omáčky
2 PL nastrúhaného zázvoru
1 PL prelisovaného cesnaku
2 PL cukru z kokosových kvetov (alebo trstinový či agáve)
2 ČL kurkumy
2 ČL morskej soli

Pečený ananásový šalát:
6-8 ks mäkkých cherry paradajok (počet závisí od veľkosti), prekrojených na polovicu
400 g čerstvého ananásu, nakrájaného na malé kocky
1 dlhá, červená čili paprička, nasekaná na drobno
1 PL rastlinného oleja (napr. slnečnicový)
2 PL cukru z kokosových kvetov (alebo trstinový)
2 PL limetkovej šťavy
2 PL rybacej omáčky

Postup prípravy:

  1. Pražmu si poriadne umyjeme a z každej strany narežeme kožu krížovým (sieťovým) vzorom.
  2. V miske si zmiešame sójovú omáčku, zázvor, olej, cesnak, cukor, soľ a kurkumu. Vznikne nám marináda.
  3. Do plechu si dáme papier na pečenie, poukladáme ryby a ponatierame ich marinádou z každej strany a dáme do chladničky odpočívať na 30 minút.
  4. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov.
  5. Do malého plechu poukladáme ananás, cherry paradajky, nasekané čili papričky a pokropíme ich olejom. Dáme piecť na 25-30 minút (dĺžku pečenia prispôsobíme farbe ananásu a paradajok, a keď chytia zlatistý nádych, vytiahneme ich). Po do pečení paradajky olúpeme a dáme ich do misy spolu s ananásom.
  6. V ďalšej malej miske si zmiešame cukor, limetkovú šťavu a rybaciu omáčku a vylejeme nálev na ananás, všetko premiešame.
  7. Rybu dáme piecť na 20 minút na 200 stupňov.
  8. Na tanieri podávame spolu s pečeným ananásovým šalátom.

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here