Pečené bravčové karé plnené sušenými slivkami s omáčkou

Toto mäso môžeme podávať s ľubovoľnou zeleninou, dusenou či pečenou. Táto zvláštna sladkoslaná omáčka chutí aj deťom. Na tento recept používam vlastné sušené slivky a domáci lekvár, pretože je to predsa len zdravšie.

0
3870

Počet porcií 6, Čas prípravy (min.) 120

Ingrediencie:
1 vykostené stredne veľké bravčové karé
5 plátkov chudej, na tenko narezanej slaniny
3 PL medu
1 hrsť domácich sušených sliviek[
Soľ
Mleté čierne korenie
Slivkový džem
Olivový olej

Postup prípravy:

  1. Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov. Karé si umyjeme, osušíme a nožom spravíme vnútorný rez z oboch strán tak, aby nám tam vošli slivky.
  2. Mäso osolíme, okoreníme a naplníme slivkami, trochu oleja nalejeme do väčšej panvice a sprudka poopekáme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo.
  3. Zvrchu naukladáme slaninu, dáme mäso do pekáča, podlejeme vodou a prihodíme zvyšné slivky. Prikryjeme pekáč alobalom a pečieme asi 50 minút.
  4. Mäso odkryjeme, pooblievame medom a dopekáme dozlatista.
  5. Výpek aj so slivkami zlejeme, vymixujeme a prelejeme do malého hrnca. Necháme prevrieť, pridáme asi 4 PL slivkového džemu, povaríme a prepasírujeme. Omáčka je takto hotová a môžeme ju servírovať.

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here