Pečený šalát s balkánskym syrom

Leto je čas šalátov. Poznáme ich veľmi mnoho a na veľa rôznych spôsobov. Čo tak vyskúšať pečený? Je plný vitamínov a v letných horúcich dňoch je to chutný ľahký pokrm.

0
351

Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 40

Ingrediencie:
2 stredne veľké cukety
3 červené cibule
3 zelené alebo biele papriky
3 rajčiny
200 g zelených olív
200 g balkánskeho syra
olivový olej, soľ , mleté čierne korenie, bazalka, tymián, balsamico

Postup prípravy:

  1. Cukety umyjeme, ak sú mladé, môžu sa použiť aj so šupou, ak staršie, treba ich zbaviť šupy. Prekrojíme ich po dĺžke, vyberieme mäkkú časť so semiačkami, nakrájame na kocky. Umytú papriku nakrájame na väčšie pásiky. Očistenú cibuľu nakrájame na väčšie mesiačiky.
  2. Všetko zmiešame na plechu a pridáme trochu olivového oleja, balsamico ocot, soľ, mleté čierne korenie, bazalku a tymián. Ak máme čerstvé bylinky, použijeme tie.
  3. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút.
  4. Premiešame a pridáme na kocky nakrájané rajčiny a olivy. Znova dáme do rúry na 10 minút.
  5. Na záver pridáme na drobno nakrájaný balkánsky syr, dáme nazad do rúry na 5 minút.
  6. Podávame teplé alebo aj na studeno. Dobrú chuť.

veronika_grecky_salat-0225