Pikantné krevety so šalátom z červeného melónu a feta syru

0
348

Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 45

Suroviny:
24 – 32 obrích čerstvých kreviet

Na marinádu:
4 strúčiky cesnaku, prelisovaného
2 ČL sušeného zázvoru
1 ČL mletej rímskej rasce[
1 ČL mletého koriandru
1 ČL mletého feniklu
4 PL sezamového oleja
2 ČL tabasca[
2 ČL trstinového cukru

Na šalát:
400 g vodového melónu, nakrájaného na menšie kocky
16 čiernych olív, nakrájaných na kolieska
1 PL nasekanej čerstvej bazalky
1 PL nasekanej čerstvej mäty
110 g feta syru, nakrájaného na menšie kocky

Postup prípravy:

1. Do misky si zmiešame suroviny na marinádu a poriadne ňou ponatierame krevety a necháme odležať asi 30 minút.
2. Rozohrejeme si gril.
3. Do ďalšej misky si zmiešame suroviny na šalát.
4. Na každú grilovaciu ihlicu napichneme asi 5 až 7 kreviet.
5. Keď je gril dostatočne horúci, dáme krevety grilovať zkaždej strany na 3 minúty.
6. Podávame smelónovým šalátom a na záver môžeme ešte pokvapkať limetkovou šťavou.[/fusion_text][/one_full][/fullwidth][fusion_text]

DSC_1054