Prekvapenia v krabičke

Nájsť kompromis medzi pôžitkárstvom v jedle a efektívnym chudnutím nie je vôbec jednoduché. Dá sa vôbec dosiahnuť úbytok na váhe prostredníctvom gurmánskych lahôdok a bez hladovania? Existuje riešenie od ozajstných šéfkuchárov a dietológov. Špeciality v krabičkách! Dočítate sa, aké prekvapenia v nich môžete nájsť.

0
182

 

Gro krabičkovej stravy

Základom je, že doma nevaríte a neprepočítavate do noci kalórie. Váš šporák zostane v podstate po celý čas vypnutý a vy len vychutnávate, ako vám chutné a nutrične bohaté jedlo pripravili druhí. Ako je to možné? Jedlo vám totiž dovezú rovno až pred váš prah. Prvotná myšlienka sa zrodila už dávno, no na Slovensku je tento systém stále málo známy, respektíve, rozvíja sa pomaly. V ponuke mnohých poskytovateľov sa vyskytujú rôzne typy programov. Či už ide o redukčnú diétu, udržiavací model či bežné stravovanie bez úmyslu primárne schudnúť. Jedlo je pripravované z kvalitných surovín a väčšinou jeden deň vopred. Poskytovatelia sa snažia o používanie bio výrobkov, ako aj o odber zeleniny a ovocia od regionálnych pestovateľov, čím sa kvalita pokrmov niekoľkonásobne zvyšuje.

Čo je vo vnútri?

Aby si jedlo zachovalo svoju nutričnú hodnotu, celá výroba prechádza prísnou kontrolou a podlieha hygienickým smernicam. Jedlo je vždy čerstvé, pripravené maximálne deň vopred. Na varenie sa používajú čerstvé alebo mrazené bylinky. Minimalizuje sa pridávanie soli a tukov. O prípravu pokrmov sa stará kuchár, ktorý je zároveň špecialistom na zdravú výživu. Od kuriérov taktiež neočakávajte žiadne papierové škatule na pizzu ani polystyrénové krabičky. Hotové jedlo sa balí do špeciálnych krabičiek z plastu, ktoré sú hermeticky uzavreté fóliou. Jedlo sa schladí na teplotu 2 °C. Krabičky sú vhodné aj pre ohrev v mikrovlnnej rúre. V tomto štádiu je jedlo pripravené na rozvoz na vopred dohodnutú adresu – k vám na tanier.

_Q3B6337

Ako často príde zásielka?

Klient si najprv zvolí program, ktorý mu z ponuky najviac vyhovuje. Ako sme už uviedli, môže ísť o redukčnú diétu, štandardné stravovanie, program pre športovcov, či inak aktívnych ľudí, prípadne diabetikov, vegetariánov a podobne. Výnimkou nie je ani zostavenie jedálnička podľa vlastných špecifických kritérií klienta. O jeho naplnenie sa stará nutričný poradca, ktorý presne rešpektuje zákazníkove preferencie v súlade s výživovými hodnotami. Jedlo je tak vždy chutné, zdravé a vyvážené. Každý deň dostanete päť porcií čerstvo pripraveného jedla, ktoré vás zasýti. Okrem piatich krabičiek jedla nemusíte počas dňa nič iné zjesť. Nepočítame pitný režim, ten je v individuálnej réžii. Distribúcia jedla je zdarma, čiže v rámci už uhradenej sumy za program. Jedlo vám príde na miesto dohodnuté vždy deň vopred. S personálom, ktorý rozvoz zabezpečuje, je možné dohodnúť konkrétny termín a čas dodania. Mnohí poskytovatelia vedia v prípade vašej neprítomnosti jedlo „zavesiť na kľučku“. Tu však musíme upozorniť, že za prevzatie nesie zodpovednosť samotný klient. Dodávku jedla je možné aj zrušiť, avšak klient ju musí ohlásiť s dostatočným časovým predstihom. V deň rozvozu sa objednávka nedá stornovať.

„Moje problémy sú nadváha a málo voľného času. Je mi jasné, že by sa čas dal aj inak a strategicky zorganizovať, no jednoducho mi vyhovovalo, že mi hotové jedlo priniesli až „pod nos“. Nevyhovovali mi však malé porcie, často som sa musel „dotankovať“. Kilá dole nešli, respektíve len dočasne. Chýbal mi detailnejší popis jedálnička. Inak pomer cena – výkon je slušný s prihliadnutím na to, že jedlo pripravujú top kuchári a z kvalitných čerstvých surovín,“ hovorí o krabičkovej diéte Roman z Bratislavy.

My dodávame, že sto ľudí, sto chutí a že jedlo je len jednou so súčastí aktívneho životného štýlu.

Výhody krabičkovej diéty

Úspora času aj peňazí • Kvalitné a nové potraviny • Redukcia hmotnosti • Prevencia mnohých chorôb • Pravidelná strava • Jedlo od certifikovaných odborníkov • Absolútne pohodlie • Išpirácia pre zabehnutú domácu kuchyňu

_Q3B6325Vyskúšali sme za vás týždeň klasik od www.edieta.sk

Denné menu pozostáva z raňajok, desiatej, obedu, olovrantu a večere.

Príklad pondelkového menu:
Raňajky: Nátierka z cíceru s jarnou reďkovkou, chlieb DOKTOR
Desiata: Šalát z čerstvého ovocia doplnený mätou (ananás, jablko, pomaranč, kivi)
Obed: Roláda z kuracích pŕs plnená špenátom, chrenovo-zemiakové pyré
Olovrant: Tvaroh s hrozienkami

ZANECHAŤ ODPOVEĎ