Je výborným pomocníkom v boji proti kašľu a nádche, uvoľňuje dýchacie cesty, zvyšuje imunitu, tíši bolesti končatín, šliach a reumu a podporuje prekrvenie kože. Môže sa používať na osladenie čaju alebo ako sirup do vody alebo užívať jednu polievkovú lyžicu každé ráno. Je vhodný aj pre deti a svojou chuťou pripomína les.

Čas prípravy (min.) 15

Ingrediencie:
Smrekové výhonky
Trstinový cukor
Bio citróny

Postup prípravy:

  1. Výhonky premyjeme pod studenou vodou, zbavíme nečistôt a necháme odkvapkať.
  2. Do suchej nádoby začneme vrstviť najskôr smrekové výhonky, potom dve kolieska nakrájaného citróna a zasypeme cukrom. Takto pokračujeme až po vrch nádoby. Z trojlitrovej nádoby nám vyjde asi liter čistého sirupu.
  3. Ak máme uzatvárateľnú nádobu, uzavrieme, ak nie, cez hrdlo natiahneme fóliu alebo igelit a stiahneme šnúrkou alebo gumičkou.
  4. Postavíme na slnečné miesto a necháme asi dva až tri týždne odležať. Cukor sa začne rozpúšťať a výhonky pustia šťavu.
  5. Hotový sirup scedíme cez gázu a nalejeme do menších fliaš. Držíme v chladničke.

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ