Tekvicová frittata so salsou a pico de gallo

Toto jedlo má výhodu, že môžeme použiť vaječné bielka, ktoré ostanú po pečení, ale môžeme dať aj celé vajíčka, v tomto prípade asi 6 až 7 ks (záleží od veľkosti). Keď nemáme maslovú tekvicu, pokojne ju nahradíme hokaidom alebo cukinou. Je to výborné ľahké letné jedlo plné sviežich chutí.

0
153

Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 35

Ingrediencie na frittatu:
10 vaječných bielkov
1/4 jarnej tekvice
1/6 maslovej tekvice[
4 šampiňóny
hrsť nastrúhaného parmezánu
soľ
čierne mleté korenie

Ingrediencie na pico de gallo:
3 stredne veľké paradajky
čerstvá vňať koriandru
malá červená cibuľa
zelená čili paprička
limetková šťava
morská soľ

Ingrediencie na mexickú salsu:
2 stredne veľké paradajky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
kúsok zelenej čili papričky

Postup prípravy:

  1. Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Maslovú tekvicu olúpeme, jarnú necháme aj so šupou a obe zbavíme zrniečok. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle.
  3. Do misy vlejeme bielka, pridáme nastrúhané tekvice, zmes premiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. Formu si vystelieme papierom na pečenie, vlejeme do nej zmes a na vrch naukladáme šampiňóny nakrájané na plátky. Dáme do rúry a pečieme 25 minút.
  5. Paradajky na salsu si prekrojíme na polovicu, cibuľu olúpeme a tiež prekrojíme na polovicu, strúčiky očistíme a čili papričku nakrájame na kolieska. Všetko dáme opiecť na suchú panvicu alebo gril. Paradajky a cibuľu rezom dole. Keď budú mať hnedú farbu, tak ich prevrátime na druhú stranu, kým nezhnednú. Potom zeleninu rozmixujeme na omáčku a trochu osolíme.
  6. Paradajky a cibuľu na pico de gallo nakrájame na drobné kocky, čili papričku a koriandrovú vňať nasekáme na drobno, všetko premiešame, dochutíme limetkovou šťavou a trochu osolíme.
  7. Frittatu vytiahneme, posypeme parmezánom a dopečieme na 220 stupňoch, kým nám parmezán nechytí zlatistý nádych. Kúsok frittaty podávame s pikantnou salsou a pico de gallo.

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ