Tmavá treska so špargľovým šalátom, koriandrom a dresingom z kokosového mlieka

Milujem ryby a rada s nimi experimentujem. Tento recept je nezvyčajný svojou kombináciou, ale jeho svieža, exotická chuť si vás získa. Na rybách mám rada aj rýchlosť ich prípravy, keď za pár minút máte na stole úžasné a hlavne zdravé jedlo.

0
320

Počet porcií[ , Čas prípravy (min.) 20

Ingrediencie:
350 g zelenej špargle[
1 plná hrsť bazalkových lístkov
1 plná hrsť koriandrových lístkov[
2 mesiačiky citróna, zbavených šupky a nakrájaných na malé kúsky
400 – 500 g tmavej tresky od Ryby Žilina (2 ks)[
1 červená čili paprička, nakrájaná na kolieska
3 strúčiky cesnaku, prelisované
6 lístkov bazalky
1 PL olivového oleja

Dresing:
125 ml kokosového mlieka
1 ČL cukru
2 ČL rybacej omáčky
2 ČL limetkovej šťavy
kúsok červenej čili papričky, nasekanej na drobno

Postup prípravy:

  1. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov.
  2. Do hrnca dáme zovrieť vodu s trochou soli a špargľu povaríme 2 minúty. Potom ju zlejeme a schladíme v studenej vode, necháme ju odkvapkať.
  3. Filety tmavej tresky si trochu osolíme z každej strany. Čili papričku, cesnak, bazalkové lístky a olivový olej rozmixujeme a touto pastou natrieme filety z vrchnej strany. Do malého plechu dáme papier na pečenie a vložíme filety. Dáme piecť na 10 minút.
  4. Špargľu si nakrájame šikmým rezom na menšie kúsky, pridáme bazalkové lístky, koriandrové lístky a citrónovú dužinu a premiešame.
  5. Pripravíme si dresing. Do malej panvice dáme kokosové mlieko, cukor, rybaciu omáčku, čili a limetkovú šťavu a povaríme 1 minútu. Ak sa nám zdá dresing riedky, zahustíme ho škrobom rozmiešaným vo vode.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here