Počet porcií 6, Čas prípravy (min.) 15, Čas chladenia (min.) 35

Ingrediencie:
500 g jemného nízkotučného tvarohu
280 g kyslej pochúťkovej smotany
50 g kokosového oleja
130 g celozrnných sušienok
80 g medu/odmerka proteínu
1 chemicky neošetrený citrón
1 vanilkový cukor
1 PL celozrnnej múky
1 PL carobu/kakaa

Postup prípravy:

  1. Korpus si urobíme z rozdrvených sušienok zmiešaných s roztopeným kokosovým olejom, dáme stuhnúť do chladničky.
  2. V miske si zmiešame tvaroh, smotanu, vajce, med, vanilkový cukor, múku, nastrúhanú citrónovú kôru a pomocou mixéra šľaháme. Túto hmotu rozdelíme na polovicu a do jednej vmiešame carob (kakao).
  3. Na stuhnutý korpus po lyžiciach pridávame krém, ktorý lejeme do stredu korpusu a postupne nám vzniknú pekné kruhy, do ktorých môžeme ďalej špajdľou kresliť a vytvoriť rôzne vzory.
  4. Koláč pečieme v rúre na 160 stupňov asi 35 minút.
  5. Necháme vychladnúť a vložíme odpočívať do chladničky.

 

2

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ