Zeleninový tanier pre futbalistu

0
142

Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 45

Ingrediencie na loptičky a oblohu:
300 g guľatozrnnej ryže
1 morská riasa nori
50 g masla
250 g cherry paradajok
1 ľadový šalát
šalátová uhorka
zväzok pažítky
20 listov z mladej cvikly[
1 červená kapusta
1 červená cibuľa
hrsť slnečnicových semienok
hrsť ľanových semienok
olivový olej
soľ[
sójová omáčka
šťava z limetky

Ingrediencie na mexickú salsu:
kvety paradajky
kvety koriandru
kvety cesnaku[

Postup prípravy:

  1. Na úvod si uvaríme guľatozrnnú ryžu. Do vody, kde sa varí, pridáme kúsok masla a posolíme. Varíme domäkka, aby sme z nej následne mohli tvarovať mini loptičky.
  2. Keď je ryža uvarená, necháme ju mierne vychladnúť. Z ryže potom vlhkými rukami tvarujeme malé guľky. Na dotvorenie tvaru futbalových loptičiek nám pomôžu vystrihnuté kúsky z morskej riasy nori určenej na sushi. Povystrihujeme malé krúžky a prilepujeme ich na ryžovú guľku miernym navlhčením.
  3. Futbalové loptičky poukladáme na tanier so zeleninou. Posolíme a posypeme slnečnicovými a ľanovými semienkami. Pokvapkáme olivovým olejom, limetkovou šťavou a kvalitnou sójovou omáčkou.