Avokádovo-špenátová nátierka

0
- Reklama -

Avokádovo-špenátová nátierka. Máte chuť na niečo svieže a ľahké, čo vám bude pripomínať leto? Vyskúšajte túto úžasnú nátierku z avokáda, špenátu a čerstvej koriandrovej vňate. Spojila som silu zelenej.

Avokádo je cenné pre svoju vysokú nutričnú hodnotu a vďaka svojej výbornej chuti a konzistencii sa hodí takmer ku každému jedlu. Obsahuje zdravé tuky a veľa vlákniny, pritom neobsahuje žiaden cholesterol ani sodík.

TIP: Vege burger z mungo klíčkov

Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 10

Ingrediencie:

1 zrelé avokádo
1,5 hrste čerstvého špenátu
1/4 bielej cibule, nakrájanej na drobno
1 strúčik cesnaku, prelisovaný
himalájska soľ
citrónová šťava podľa chuti
1 PL nasekaného koriandra (aj stopky, aj lístky)

Postup prípravy:
  1. Do misky dáme olúpané avokádo a dobre ho popučíme vidličkou.
  2. Špenát si sparíme alebo podusíme, stačí krátko, nie celkom domäkka, a rozmixujeme.
  3. Pridáme ho k avokádu spolu s cibuľou, koriandrom a cesnakom a poriadne pomazánku premiešame.
  4. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a štipkou čierneho korenia.
  5. Podávame s volským okom a ľubovoľnou zeleninou.

TIP: Proteinová roláda nielen pre športovcov

 

- Reklama -