- Reklama -

Máte doma staršie toasty a neviete čo s nimi? Alebo vás už nebaví jesť toasty na slano? Mám pre vás ideálne riešenie! Pár krát som už v reštaurácii jedla na raňajky francúzske toasty a rozhodla som sa vytvoriť si vlastnú verziu – jednoducho, z dostupných surovín a bez vyprážania.

počet porcií: 1 porcia

čas prípravy: 5 minút + 15 minút pečenia v trúbe

Ingrediencie:

Francúzske toasty
2 celozrnné toasty (môžu byť aj obyčajné)
1 vajce
40 ml vanilkového sójového mlieka

OKTAGON 6 očami reportéra

Posýpka
50 g banán
50 g jahody
10 g kešu orechy
10 g arašidové maslo

Postup:

  1. Vajíčko s mliekom vyšľaháme a následne v tejto zmesi poriadne namočíme toasty.
  2. Namočené toasty dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 15 minút pri 180 stupňoch.
  3. Po upečení toasty vyberieme na tanier, rozkrojíme na poly, posypeme obľúbeným ovocím, orieškami, arašidovým maslom a podávame.

Nutričné hodnoty na 1 porciu (aj s posýpkou): 400 kcal – 16 g bielkoviny, 42 g sacharidy, 18 g tuky, 6 g vláknina

Viac mojich receptov nájdete na mojom instagrame

Chutné raňajky v podobe francúzskych toastov s čerstvým ovocím

Pečený šalát s balkánskym syrom

- Reklama -