Proteínové cestoviny od Max Sportu sú bez lepku a laktózy, vyrobené len z fazule a vody – pretože v jednoduchosti je krása. Čo tak vyskúšať ich s avokádovou omáčkou? Veríme, že si jej chuť v kombinácii s kuracím mäsom a šampiňónmi jednoducho zamilujete.

Organic Protein Pasta obsahuje:  

  • 42% Protein
  • Bez lepku
  • Bio
  • Vysoký podiel vlákniny
  • Vegan
  • Bez GMO

Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 25

Ingrediencie:
1 balenie Organic Protein Pasta – Black Bean Spaghetti od Max Sportu (čierne špagety vyrobené len z fazule a vody) – 200 gramov[
300 g kuracích pŕs
100 g čerstvých šampiňónov[
2 jarné cibuľky (len biela časť)
1 malý strúčik cesnaku
20 g masla
1 pol. lyžica olivového oleja
1 kávová lyžička vegety bez glutamátu
štipka mletého čierneho korenia
1 kávová lyžička himalájskej soli
1 zrelé väčšie avokádo
za hrsť čerstvej pažítky
parmezán na posypanie

Postup prípravy:

  1. Na rozpustenom masle osmažíme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a strúčik cesnaku.
  2. Pridáme na štvrtiny nakrájané umyté čerstvé šampiňóny a orestujeme.
  3. Osolíme a odložíme na stranu.
  4. Kuracie prsia si nakrájame na rezance a opražíme na troche olivového oleja do zlatista. Solíme a koreníme až na záver, aby mäso zostalo šťavnaté.
  5. Avokádo očistíme od šupky a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do mixéra, pridáme čajovú lyžičku vegety bez glutamátu, čajovú lyžičku olivového oleja, pažítku a trochu vody a vyšľaháme do peny.
  6. Cestoviny varíme podľa návodu 5 – 8 minút a scedíme.
  7. Na tanier naservírujeme uvarené cestoviny, šampiňóny, avokádovú omáčku a navrch kuracie rezance.
  8. Na záver posypeme parmezánom a podávame.

Dobrú chuť.