Čučoriedkovo-levanduľová zmrzlinová raw torta „bez orechov“. Čučoriedky s levanduľou to je jednoducho povedané dokonalé spojenie. Každý kto sa odvážil ochutnať túto netradičnú pochúťku, stal sa jej absolútnym fanúšikom. Len raz túto raw tortu ochutnáte a tento recept sa stane vaším favoritom, ku ktorému sa budete radi vracať. 

TIP: Smoothie – je naozaj zdravé? Na čo si dať pozor

Počet porcií 8, Čas prípravy (min.) 40, Čas chladenia (hod.) 2-3

Ingrediencie pre 18cm formu – korpus:
100 g sušeného kokosu
80 g datlí
30 g čučoriedok

Ingrediencie pre 18cm formu – krém:
2 banány
300 g čučoriedok (ideálne čerstvých)
3 PL sladidla podľa výberu (agáve, javorový sirup, med, kokosový nektár…)
5 PL kokosového oleja
3 PL sušených levanduľových kvetov

Postup prípravy:

  1. Kokos, datle a čučoriedky vymixujeme na lepkavú hmotu a prstami vtlačíme rovnomerne na spodok formy, ktorú môžme vystlať papierom na pečenie alebo fóliou na potraviny. Lepšie sa nám s tortou bude manipulovať, keď stuhne.
  2. Krém vytvoríme zmixovaním jednotlivých ingrediencií na hladkú hmotu. Nalejeme na korpus a dáme do mrazničky.

TIP: Špaldové posúšiky plnené mangoldovou nátierkou

Pred servírovaním ju necháme asi 5 minút postáť pri izbovej teplote a môžeme podávať.

TIP: Na ozdobu môžeme použiť čerstvé čučoriedky a levanduľové kvety.