Už dlhú dobu sme mali chuť na nejakú rybku ale lososa už sme prejedení, A preto, keď sme zbadali v obchode čerstvého zubáča, bolo rozhodnuté. K rybám sa väčšinou hodia aj čerstvé bylinky, jednou z naj je kôpor. Ja som ho zakomponovala do osviežujúceho dresingu, aby nebolo jedlo príliš suché. Nech sa páči, tu je môj recept.
Počet porcií: 2
Čas prípravy: 1 hodina
Nutričné hodnoty na 1 porciu filiet zo zubáča: 395 kcal
Bielkoviny: 40 g, Sacharidy: 18 g, Tuky: 18, Vláknina: 3 g
Bielkoviny: 40 g, Sacharidy: 18 g, Tuky: 18, Vláknina: 3 g
Ingrediencie na filety zo zubáča:
- 2 filety zo zubáča
- 4 stredne veľké skoré zemiaky
- 8 ks čerstvých šampiónov
- cottage syr
- čerstvý kôpor
- maslo
- soľ
- korenie
- cesnak
Postup prípravy filiet zo zubáča:
Zemiaky dobre umyjeme pod vodou, narkrojíme v polovici, osolíme, okoreníme a dáme do stredu plátok masla. Zabalíme do alobalu, dáme v plechu do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 45 minút. Potom poodbalíme a dáme zapiecť na funkciu gril na 10-15 minút.
Medzitým si nakrájame šampióny na štvrťky, na masle orestujeme s pridaním soli a korenia asi 3-5 minút.
Vysúšajte skvelý recept: Zelená špargľa v schwarzwaldskej šunke
Šampióny vyberieme z panvice, opäť pridáme maslo a orestujeme osoleného a okoreneného zubáča, najprv kožou dolu, z každej strany cca 2- 3 minútky.
Cottage syr zmiešame s trochou soli a nasekaným čerstvým kôprom.
Môžete podávať aj s citrónom – kto ako má rád )
Dobrú chuť.