zdroj foto: Veronika Orviská

Už dlhú dobu sme mali chuť na nejakú rybku ale lososa už sme prejedení, A preto, keď sme zbadali v obchode čerstvého zubáča, bolo rozhodnuté. K rybám sa väčšinou hodia aj čerstvé bylinky, jednou z naj je kôpor. Ja som ho zakomponovala do osviežujúceho dresingu, aby nebolo jedlo príliš suché. Nech sa páči, tu je môj recept.

Počet porcií: 2
Čas prípravy: 1 hodina

Nutričné hodnoty na 1 porciu filiet zo zubáča: 395 kcal
Bielkoviny: 40 g, Sacharidy: 18 g, Tuky: 18, Vláknina: 3 g

Ingrediencie na filety zo zubáča:

  • 2 filety zo zubáča
  • 4 stredne veľké skoré zemiaky
  • 8 ks čerstvých šampiónov
  • cottage syr
  • čerstvý kôpor
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • cesnak
zdroj foto: Veronika Orviská

Postup prípravy filiet zo zubáča:

Zemiaky dobre umyjeme pod vodou, narkrojíme v polovici, osolíme, okoreníme a dáme do stredu plátok masla. Zabalíme do alobalu, dáme v plechu  do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 45 minút. Potom poodbalíme a dáme zapiecť na funkciu gril na 10-15 minút.

Medzitým si nakrájame šampióny na štvrťky, na masle orestujeme s pridaním soli a korenia asi 3-5 minút.

šport je život tip pre vás

Vysúšajte skvelý recept: Zelená špargľa v schwarzwaldskej šunke

Šampióny vyberieme z panvice, opäť pridáme maslo a orestujeme osoleného a okoreneného zubáča, najprv kožou dolu, z každej strany cca 2- 3 minútky.

Cottage syr zmiešame s trochou soli a nasekaným čerstvým kôprom.

Môžete podávať aj s citrónom – kto ako má rád )

Dobrú chuť.

Maš rád muffiny? A čo tak muffiny na slano. Skvelá voľba na rýchle rańajky. Vyskúšaj zdravé vajíčkové muffiny.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.