zdroj foto: Veronika Orviská

Už dlhú dobu sme mali chuť na nejakú rybku ale lososa už sme prejedení, A preto, keď sme zbadali v obchode čerstvého zubáča, bolo rozhodnuté. K rybám sa väčšinou hodia aj čerstvé bylinky, jednou z naj je kôpor. Ja som ho zakomponovala do osviežujúceho dresingu, aby nebolo jedlo príliš suché. Nech sa páči, tu je môj recept.

Počet porcií: 2
Čas prípravy: 1 hodina

Nutričné hodnoty na 1 porciu filiet zo zubáča: 395 kcal
Bielkoviny: 40 g, Sacharidy: 18 g, Tuky: 18, Vláknina: 3 g

Ingrediencie na filety zo zubáča:

  • 2 filety zo zubáča
  • 4 stredne veľké skoré zemiaky
  • 8 ks čerstvých šampiónov
  • cottage syr
  • čerstvý kôpor
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • cesnak
zdroj foto: Veronika Orviská

Postup prípravy filiet zo zubáča:

Zemiaky dobre umyjeme pod vodou, narkrojíme v polovici, osolíme, okoreníme a dáme do stredu plátok masla. Zabalíme do alobalu, dáme v plechu  do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 45 minút. Potom poodbalíme a dáme zapiecť na funkciu gril na 10-15 minút.

Medzitým si nakrájame šampióny na štvrťky, na masle orestujeme s pridaním soli a korenia asi 3-5 minút.

šport je život tip pre vás

Vysúšajte skvelý recept: Zelená špargľa v schwarzwaldskej šunke

Šampióny vyberieme z panvice, opäť pridáme maslo a orestujeme osoleného a okoreneného zubáča, najprv kožou dolu, z každej strany cca 2- 3 minútky.

Cottage syr zmiešame s trochou soli a nasekaným čerstvým kôprom.

Môžete podávať aj s citrónom – kto ako má rád )

Dobrú chuť.

Maš rád muffiny? A čo tak muffiny na slano. Skvelá voľba na rýchle rańajky. Vyskúšaj zdravé vajíčkové muffiny.