Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 30
Ingrediencie:
1 tekvica hokkaido
4 strúčiky cesnaku
2 centimetrové kúsky čerstvého zázvoru
100 ml kokosového mlieka alebo rastlinnej smotany
voda[
1čl rímskej rasce
himalájska soľ
Ingrediencie na ozdobu:
tekvicový olej
tekvicové semienka
Postup prípravy:
- Zapneme rúru na 180 stupňov. Poriadne umyjeme tekvicu, rozrežeme a vyberieme polievkovou lyžicou dužinu. Pokrájame na menšie kusy, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pridáme strúčiky cesnaku a kúsky zázvoru. Necháme piecť asi 15 minút.
- Upečené cesnaky ľahučko vytlačíme z obalu a spolu s tekvicou, zázvorom, kokosovým mliekom a vodou vymixujeme do hladka. Dochutíme korením a soľou. V prípade potreby doriedime. Necháme prejsť varom a servírujeme s tekvicovým olejom a semienkami.
TIP: Odporúčame pokvapkať limetkovou šťavou a posypať nadrobno nasekaným čerstvým koriandrom.