Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 30

Ingrediencie:
1 tekvica hokkaido
4 strúčiky cesnaku
2 centimetrové kúsky čerstvého zázvoru
100 ml kokosového mlieka alebo rastlinnej smotany
voda[
1čl rímskej rasce
himalájska soľ

Ingrediencie na ozdobu:
tekvicový olej
tekvicové semienka

Postup prípravy:

  1. Zapneme rúru na 180 stupňov. Poriadne umyjeme tekvicu, rozrežeme a vyberieme polievkovou lyžicou dužinu. Pokrájame na menšie kusy, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pridáme strúčiky cesnaku a kúsky zázvoru. Necháme piecť asi 15 minút.
  2. Upečené cesnaky ľahučko vytlačíme z obalu a spolu s tekvicou, zázvorom, kokosovým mliekom a vodou vymixujeme do hladka. Dochutíme korením a soľou. V prípade potreby doriedime. Necháme prejsť varom a servírujeme s tekvicovým olejom a semienkami.

TIP: Odporúčame pokvapkať limetkovou šťavou a posypať nadrobno nasekaným čerstvým koriandrom.

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.