Počet lievancov 20, Čas prípravy (min.) 45

Ingrediencie lievance:
8 lyžíc celozrnnej špaldovej múky
2 dcl mlieka alebo inej náhrady
štipka soli
1 lyžica sirupu z agáve
1 lyžička bezfosfátového kypriaceho prášku
kokosový olej

Ingrediencie ríbezľová pena:[
hrsť červených ríbezlí
plechovka kokosového mlieka
sirup z agáve

Ingrediencie čučoriedková omáčka:
hrsť čučoriedok
250 ml sójovej smotany
sirup z agáve

Postup prípravy:

  1. Mlieko s múkou a kypriacim práškom vymiešame tak, aby vznikla jednoliata zmes bez hrudiek. Pridáme vajcia, štipku soli, sirup z agáve a všetko spolu poriadne vyšľaháme. Na panvici zohrejeme kokosový olej a z oboch strán opekáme lievance.
  2. Ríbezľovú penu si spravíme vyšľahaním kokosového mlieka. Z plechovky vychladeného kokosového mlieka vyberieme tuhšiu časť a tú vyšľaháme do peny. Pridať môžeme buď celé ríbezle, alebo len šťavu, ktorú potom zašľaháme do kokosovej peny. Dosladíme podľa chuti.
  3. Čučoriedkovú omáčku pripravíme vymixovaním čerstvých alebo mrazených čučoriedok, sirupu z agáve a sójovej smotany. Servírovať môžeme vychladené, ale aj teplé, akurát ríbezľovú penu je potrebné poriadne vychladiť alebo ju môžeme i zamraziť.