- Reklama -
Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 30,
Ingrediencie:
4 filety lososa s kožou
400 g čínskych pšeničných rezancov[
kúsok (cca 5 cm dlhý kúsok sušenej riasy wakame)
1 čl sezamu[
olivový olej v spreji[
morská soľ
mleté čierne korenie
1 uhorka
110 g červených reďkoviek
2 jarné cibuľky
Ingrediencie sójový dresing:
2 čl arašidového oleja
125 ml svetlej sójovej omáčky
1 1/2 PL octu balsamico
2 PL agáve (trstinového cukru)
60 ml citrónovej šťavy[
1/4 čl drveného čili
Postup prípravy:
- V menšej miske si zmiešame suroviny na dresing a dáme bokom.
- Uhorku si nakrájame škrabkou na tenké rezance, reďkovku nakrájame na tenké kúsky a jarnú cibuľu šikmým rezom. Takto nachystanú zeleninu dáme bokom.
- Do menšieho hrnca napustíme studenú vodu a rezance namočíme na 15 min.
- Do rýchlovarnej kanvice si dáme zovrieť vodu, nalejeme ju do misky a namočíme do nej riasu wakame a necháme ju napučať.
- Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov.
- Lososa si osolíme a okoreníme. Rozohrejeme grilovaciu panvicu na silnom plameni a nastriekame na ňu olej. Lososa položíme kožou dole a z každej strany ho sprudka opečieme, cca. 1 minútu z každej strany. Preložíme ho na malý pekáč a pečieme 10 minút.
- Cestoviny privedieme do varu a varíme 3 minúty. Zlejeme ich do sita a opláchneme studenou vodou. Necháme odkvapkať.
- Wakame si nakrájame na rezance. Do panvice nastriekame trochu oleja, rozohrejeme ju na strednom plameni, pridáme sezam a wakame a opekáme 1 minútu, primiešame rezance a opekáme 2 minúty.
- Keď je losos upečený, tak ho necháme odstáť 5 minút.
- Na tanieri servírujeme rezance so zeleninou a lososom preliatym sójovým dresingom.
- Reklama -