Otrubový chlieb

Otrubový chlieb. Tento chlieb je výborná alternatíva klasického chleba či pečiva. Mám ho veľmi rada. Je úžasný, určite ho vyskúšajte.

Počet porcií 10, Čas prípravy (min.) 60

Fit recept: Kokosovo-banánová torta s proteínom – nepečená

Otrubový chliebIngrediencie:

12 PL ovsených otrúb
6 PL pšeničných otrúb
8 PL sušeného mlieka (môže byť aj sójové)
1 ČL sódy bikarbóny
1/4 ČL drvenej rasce
1/4 ČL sušeného cesnaku
2 ČL čierneho alebo bieleho sezamu
3 ČL hnedého ľanu
3 ČL zlatého ľanu
4 PL tekvicových semiačok (z toho 1 PL na posypanie z vrchu)
2 ČL sušeného droždia
4 PL teplej vody
2 PL kopcovité bieleho gréckeho jogurtu
4 ks vajcia

4 omyly, ktoré spochybňujú našu bryndzu

Postup prípravy:

  1. Rúru si rozohrejeme na 150 °C. Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie (ja som mala priemer 19 cm, ale môže byť aj podlhovastá, akú máte, takú dáte).
  2. Do misy najprv nasypeme všetky sypké suroviny a potom pridáme mokré a všetko vymiešame.
  3. Necháme cesto odstáť asi na 10 minút, aby zhustlo. Dáme ho piecť na 40-45 minút.