Otrubový chlieb. Tento chlieb je výborná alternatíva klasického chleba či pečiva. Mám ho veľmi rada. Je úžasný, určite ho vyskúšajte.
Počet porcií 10, Čas prípravy (min.) 60
Fit recept: Kokosovo-banánová torta s proteínom – nepečená
Ingrediencie:
12 PL ovsených otrúb
6 PL pšeničných otrúb
8 PL sušeného mlieka (môže byť aj sójové)
1 ČL sódy bikarbóny
1/4 ČL drvenej rasce
1/4 ČL sušeného cesnaku
2 ČL čierneho alebo bieleho sezamu
3 ČL hnedého ľanu
3 ČL zlatého ľanu
4 PL tekvicových semiačok (z toho 1 PL na posypanie z vrchu)
2 ČL sušeného droždia
4 PL teplej vody
2 PL kopcovité bieleho gréckeho jogurtu
4 ks vajcia
4 omyly, ktoré spochybňujú našu bryndzu
Postup prípravy:
- Rúru si rozohrejeme na 150 °C. Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie (ja som mala priemer 19 cm, ale môže byť aj podlhovastá, akú máte, takú dáte).
- Do misy najprv nasypeme všetky sypké suroviny a potom pridáme mokré a všetko vymiešame.
- Necháme cesto odstáť asi na 10 minút, aby zhustlo. Dáme ho piecť na 40-45 minút.