Pečené bravčové karé môžeme podávať s ľubovoľnou zeleninou, dusenou či pečenou , napríklad výborné zapekané bataty s prekvapením ako prílohu nájdete tu. K mäsu sme pripravili práve túto zvláštnu sladko-slanú omáčku, ktorá chutí aj deťom. Na tento recept je vhodné použiť vlastné sušené slivky a domáci lekvár, pretože je to predsa len zdravšie. Ale ak nemáte domáce zásoby, kľudne využite aj tie z obchodu, nič tým nepokazíte. Pečené bravčové karé Vám bude určite výborne chutiť. Tak pustíme sa do prípravy receptu.
Počet porcií 6, Čas prípravy (min.) 120
Ingrediencie:
1 vykostené stredne veľké bravčové karé
5 plátkov chudej, na tenko narezanej slaniny
3 PL medu
1 hrsť domácich sušených sliviek
Soľ
Mleté čierne korenie
Slivkový džem
Olivový olej
Postup prípravy:
- Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov. Karé si umyjeme, osušíme a nožom spravíme vnútorný rez z oboch strán tak, aby nám tam vošli slivky.
- Mäso osolíme, okoreníme a naplníme slivkami, trochu oleja nalejeme do väčšej panvice a sprudka poopekáme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo.
- Zvrchu naukladáme slaninu, dáme mäso do pekáča, podlejeme vodou a prihodíme zvyšné slivky. Prikryjeme pekáč alobalom a pečieme asi 50 minút.
- Mäso odkryjeme, pooblievame medom a dopekáme dozlatista.
- Výpek aj so slivkami zlejeme, vymixujeme a prelejeme do malého hrnca. Necháme prevrieť, pridáme asi 4 PL slivkového džemu, povaríme a prepasírujeme. Omáčka je takto hotová a môžeme ju servírovať
Želáme dobrú chuť a na záver Vám odporúčame recept na sladkú čokoládovú bombu: RAW torta pre čokoholikov ktorá je veľmi ľahká na prípravu a dokonca je bez mlieka a múky, čiže je vhodná aj pre alergikov na lepok a laktózu či mliečnu bielkovinu.
Mäso je lepšie piecť pri nižšej teplote – 180 stupňov. Pri takej vysokej teplote, ako je uvádzané tu v recepte, sa vysuší a bude tvrdé.
[…] Na záver tu pre teba máme ešte skvelý recept na pečné bravčové karé plnené sušenými slivkami. […]