Pečený šalát s balkánskym syrom. Zeleninové šaláty by mali byť samozrejmou súčasťou nášho jedálnička. Poznáme ich veľmi mnoho a na veľa rôznych spôsobov. Čo tak vyskúšať pečený? Je plný vitamínov a veľmi jednoduchý na prípravu. Je to chutný ľahký pokrm.
Počet porcií 4, Čas prípravy (min.) 40
TIP: Ladislav Jankovič: „Bežná strava musí byť základ, doplnky sú len pomôckou“
Ingrediencie:
2 stredne veľké cukety
3 červené cibule
3 zelené alebo biele papriky
3 rajčiny
200 g zelených olív
200 g balkánskeho syra
olivový olej, soľ , mleté čierne korenie, bazalka, tymián, balsamico
TIP: Problémy s trávením? Zachránia vás bylinky
Postup prípravy:
- Cukety umyjeme, ak sú mladé, môžu sa použiť aj so šupou, ak staršie, treba ich zbaviť šupy. Prekrojíme ich po dĺžke, vyberieme mäkkú časť so semiačkami, nakrájame na kocky. Umytú papriku nakrájame na väčšie pásiky. Očistenú cibuľu nakrájame na väčšie mesiačiky.
- Všetko zmiešame na plechu a pridáme trochu olivového oleja, balsamico ocot, soľ, mleté čierne korenie, bazalku a tymián. Ak máme čerstvé bylinky, použijeme tie.
TIP: Rozlúčte sa s tukom na chrbte pomocou nasledujúcich tipov
- Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút.
- Premiešame a pridáme na kocky nakrájané rajčiny a olivy. Znova dáme do rúry na 10 minút.
- Na záver pridáme na drobno nakrájaný balkánsky syr, dáme nazad do rúry na 5 minút.
- Podávame teplé alebo aj na studeno. Dobrú chuť.
[…] Pečený šalát s balkánskym syrom […]