- Reklama -

Máte radi kokos, ovocie a milujete sladké maškrty? Tak raw kokosovo-ovocná torta by mohla byť tým pravým receptom. Jednoduchá na prípravu a ešte chutnejšia na jazyku. 🙂 Je vhodná úplne na každú príležitosť, či už na oslavu, alebo len tak pre vlastné potešenie.

Ingrediencie na korpus:

  • 120 g strúhaného kokosu
  • 120 g sušených fíg, datlí, hrozienok alebo mix

9 outdoorových športov pre každého nadšenca športu!

Ingrediencie na krém:

  • 2 ks mladého thajského kokosu
  • 2 PL kokosového masla
  • 100 ml kokosovej vody
  • 100 ml roztopeného kokosového oleja
  • 50 g agáve
  • 1/2 ČL perníkového korenia
  • 1/2 ČL škorice
  • vanilkový lusk

Ingrediencie naovocnú vrstvu:

  • asi 300 g ľubovoľného ovocia ktoré máte doma
  • agáve
  • agar

Thajské hovädzie s pikantnými fazuľkami a čili dipom

Postup prípravy:

Figy si namočíme aspoň na 1 hodinu do vody, aby riadne zmäkli. Potom si ich nakrájame na maličké kúsky a spolu s kokosom vymixujeme na lepkavú hmotu. Hmotu natlačíme rukami na spodok okrúhlej formy (ja používam pohár s ktorým to utláčam) a dáme tuhnúť do chladničky.

Krém si pripravíme tak, že mladé kokosy otvoríme, vodu z nich vylejeme do nádobky, mäkkú dužinu vyškrabeme a dáme ju rovno do mixéra. Pridáme kokosové maslo, kokosovú vodu, kokosový olej, agáve, perníkové korenie, škoricu, vanilkový lusk a vymixujeme. Krém nalejeme na stuhnutý korpus a dáme do chladničky.

Rýchly makový koláč zo špaldovej múky

Ovocnú vrstvu vytvoríme varením ovocia, agáve podľa chuti (niektoré ovocie netreba sladiť) a asi 3 lyžičky agar, vylejeme na tortu a necháme v chladničke najlepšie celú noc. (Recept je na menšiu tortovú formu.)

Dobrú chuť maškrtníci 🙂

- Reklama -