- Reklama -

RAW torta pre čokoholikov. Máte radi všetko čokoládové a nechcete jesť torty plné nezdravých margarínov a múky? Vyskúšajte tortu, ktorá je bez mlieka a múky, čiže je vhodná aj pre alergikov na lepok a laktózu či mliečnu bielkovinu. Fantastická čokoládová chuť obalamutí všetky vaše zmysly a túto tortu si jednoducho zamilujete.

TIP Fit recept: Kokosovo-banánová torta s proteínom – nepečená


Počet porch 
12, Čas prípravy (min.) 20, Čas chladenia (hod.) 4 až 6

Ingrediencie na korpus:

1 hrnček para orechov
1 hrnček strúhaného kokosu
2 lyžice kakaa holandského typu
2 lyžice tmavého agávového sirupu
trocha vlažnej vody
štipka morskej soli

Ingrediencie na krém:

2 hrnčeky kešu orechov
1 a ½ hrnčeka vody
½ hrnčeka tmavého agávového sirupu
1 hrnček kakaa holandského typu
1 hrnček rozpusteného kakaového masla
štipka morskej soli
2 banány

 

Postup prípravy:
  • Pripravte si tortovú formu, čím bude menšia, tým bude torta vyššia. Dno obaľte do potravinárskej fólie.
  • Do mixéra – robota na sekanie – vložíme para orechy a rozmixujeme. Pozor, aby ste ich nemixovali príliš dlho, pretože sa môžu ľahko premixovať, čo spôsobí uvoľnenie tuku a celá zmes bude príliš olejová. Ak vám zostanú väčšie kúsky, to vôbec nevadí, pretože to bude krajšie vyzerať v štruktúre korpusu.
  • Pridáme kokos, kakao a troška soli a zľahka premiešame. Na záver pridáme agávový sirup a trochu vody tak, aby sa nám vytvorila súdržná hmota.
  • Hmotu dajte do tortovej formy a rovnomerne pritlačte (môžete aj rukou namočenou vo vode, to ide ľahšie).

TIP: Ako si pripraviť Smoothie a 4 obľúbené recepty

  • Banány si nakrájame na kolieska a rovnomerne poukladáme na korpus.
  • V mixéri rozmixujeme kešu orechy, vodu, kakao, troška soli a agávový sirup na hladkú hmotu.
  • Kakaové maslo si rozpustíme vo vodnom kúpeli (teplota varu nesmie presiahnuť 42 stupňov Celzia).
  • Pridáme maslo do hmoty, znova dôkladne premixujeme a vylejeme na korpus.
  • Dáme stuhnúť do chladu na 4 až 6 hodín.
  • Po vychladnutí opatrne otvoríme tortovú formu a môžeme ozdobiť strúhaným kokosom.
  • Krájame na trojuholníky – najlepšie nahriatym nožom.

Dobrú chuť.

- Reklama -