Hovädzí steak s hríbmi a zeleninou
Jednoduchá príprava, naraz môžete ľahko pripraviť viacero porcií.
Suroviny (4 porcie):
400 g brokolice
400 g zemiakov
3 roztlačené strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
mleté čierne korenie
soľ
500 g hovädzieho mäsa
3 a ½ šálky hríbov
250 g nízkotučnej smotany
Postup prípravy:
Najprv si umyjeme a očistíme brokolicu a zemiaky. Z brokolice odrežeme ružičky od hlúba a zemiaky nakrájame na podlhovasté pásy. Všetky kúsky dáme do misky a polejeme olivovým olejom s roztlačeným cesnakom, poriadne premiešame, aby sa olej a cesnak dostali všade. Všetko vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie, okoreníme a osolíme. Pečieme 12 – 15 minút, kým zemiaky nezmäknú a brokolica na koncoch nezhnedne. Na panvici si medzitým ugrilujeme steak.
TIP: Pošlite už konečne kilá kadeľahšie
Keď je steak prepečený, pridáme hríby a ešte pár minút pražíme. Do tej istej panvice vlejeme smotanu a necháme ju na miernom plameni trochu zhustnúť. Steak podávame s hríbmi, vrch polejeme trochou smotany. Ako prílohu naservírujeme pečené zemiaky a brokolicu.
Kurací špíz
Recept, ktorý zvládne pripraviť naozaj každý. Špízy nielen zasýtia, ale aj dokonale chutia.
Suroviny (1 porcia):
170 g kuracích pŕs
1 PL kokosového oleja
1 menšia cuketa
2 strúčiky cesnaku
morská soľ
čierne korenie
½ ČL oregana
½ ČL mletej červenej papriky
½ ČL rasce
1 ks červenej papriky
¼ červenej cibule
Postup prípravy:
Kuracie prsia nakrájame na kocky. Roztlačený cesnak zmiešame s kokosovým olejom, soľou, korením, mletou paprikou a rascou. Zeleninu nakrájame na veľké kusy. Zmes s olejom nalejeme na kurča a zeleninu.
TIP: Silné účinky zázvoru proti migréne potvrdené
Na grilovaciu ihlu striedavo napichávame zeleninu a kuracie mäso. Špízy uložíme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme v rúre pri 190 stupňoch 30 minút. Špízy môžeme aj ugrilovať, budú mať chrumkavejšiu chuť.
Pizza cesto z cukiny s mozzarellou
Základný recept na pizza cesto doplnený o pastu z paradajkovej omáčky, papriky, mozzarelly a korenia.
Suroviny (3 porcie):
cukinové cesto:
2 menšie vajcia
1 cukina (umytá strúhaná bez olúpania)
280 g celozrnnej múky (alebo mletých ovsených vločiek)
1/3 ČL čierneho korenia
talianske bylinky
omáčka:
2/3 šálky paradajkovej omáčky
1 ks papriky
200 g nízkotučnej mozzarelly
mix korenia na pizzu alebo špagety
Postup prípravy:
Do misky vložíme vajcia, korenie, bylinky a všetko premiešame. Pridáme nastrúhanú cukinu, múku a znovu dobre premiešame. Plech na pečenie potrieme olivovým olejom. Z cesta vytvarujeme okrúhly tvar s priemerom približne 25 cm. Cesto vložíme do rúry a pečieme pri 180 stupňoch.
TIP: Alexandra schudla neuveriteľných 24 kíl
Po 15 minútach cesto otočíme a pečieme ďalších 10 minút. Na vrch upečenej pizze rozotrieme paradajkovú omáčku, na ňu uložíme nakrájanú papriku a mozzarellu, dochutíme korením. Pizzu znovu vložíme do rúry na 10 – 15 minút, kým sa mozzarella nerozpustí.
Proteínové palacinky
Ak použijete mliečny proteín, palacinky budú šťavnatejšie. Ak použijete srvátku, budú suchšie.
Suroviny (1 porcia):
30 g jemne mletých ovsených vločiek
3 ks vaječných bielkov
20 g proteínového prášku, príchuť čokoláda (alebo srvátky)
1 ČL kakaa
Postup prípravy:
Všetky prísady dáme do misky a pár minút miešame. Panvicu potrieme olivovým olejom, zmes nanesieme lyžicou na panvicu a roztiahneme do tvaru jednej palacinky. Môžeme však urobiť aj niekoľko malých palaciniek. Pár minút pečieme, kým sa palacinka nedá oddeliť od panvice. Otočíme a pečieme z druhej strany.
Rozhovor so spolumajiteľkou fitnes: Človek by sa mal snažiť najmä zdravo stravovať.
[…] Silviine zdravé recepty sacharidovej vlny […]
[…] Silviine zdravé recepty sacharidovej vlny […]