Počet porcií 8, Čas prípravy (min.) 60

Ingrediencie:
šálka šošovice[
šálka jačmenných krúpov
4 paradajky
1 cibuľa
1 – 2 strúčiky cesnaku
4 väčšie zemiaky
kúsok údeného ovčieho syra
lyžica oleja
3 lyžice celozrnnej múky[
soľ
bazalka
petržlenová vňať
tymian
rozmarín
šalvia

Postup prípravy:

  1. Šošovicu si dáme na niekoľko hodín do hrnca s vodou. Potom ju uvaríme spolu s krúpami v hrnci, kde je raz toľko vody.
  2. Medzitým si nakrájame cibuľu a restujeme ju na oleji. Na osmaženú cibuľu dáme cesnak, chvíľku miešame a potom pridáme nakrájané paradajky. Zalejeme trochou vody a chvíľu dusíme.
  3. Nakoniec pridáme bylinky. Môžeme použiť čerstvú bazalku, vňať z cibule a petržlenu, tymian, rozmarín, šalviu.
  4. Celý proces dusenia paradajok trvá približne desať minút, potom pridáme 1-2 lyžice celozrnnej múky, zmes sa nám zahustí a môžeme ju zmiešať s uvarenou šošovicou a krúpami.
  5. Túto zmes vylejeme do vymastenej formy. Navrch dáme uvarené a popučené zemiaky, ktoré vymiešame s nastrúhaným údeným syrom. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Podávať môžeme s grilovanými cherry paradajkami a cuketami.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.