Špaldové posúšiky plnené mangoldovou nátierkou. Skúsili ste už Použiť mangold? Ak nie, neváhajte ho vyskúšať. Má sice zemitú chuť, ale keď to sním nepreženiete tak to nebudete badať.
TIP: Smoothie – je naozaj zdravé? Na čo si dať pozor
Čas prípravy (min.) 15
Ingrediencie na frittatu:
4 – 6 čerstvých mangoldových listov[
2 natvrdo uvarené vajcia
3 lyžice tofunézy alebo majonézy
1 lyžička wasabi pasty
kúsok póru
3 lyžičky horčice
1 lyžica nakrájanej pažítky
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
1 lyžica limetkovej šťavy
soľ
TIP: Tvarohovo-pomarančová torta bez cukru a múky
Postup prípravy:
- Na úvod si oblanšírujeme mladé mangoldové listy. Vyrežeme z nich stredovú časť a zalejeme vriacou vodou. Necháme ich niekoľko minút odstáť a potom ich vyberieme.
- Vložíme do mixéra a pridáme natvrdo uvarené vajcia a všetky ostatné spomenuté ingrediencie. Vymixujeme a dosolíme podľa chuti.
TIP: Behajte bez stresu!
- Nátierka výborne chutí s kysnutými špaldovými posúšikmi. Z kvásku, vody, špaldovej múky, soli a oleja si vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na asi polcentimetrovú hrúbku. Z cesta povykrajujeme malé kolieska, necháme chvíľu kysnúť a opekáme na suchej panvici. Keď sú upečené, potrieme ich olivovým olejom.