Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
foto: vladimír Minda

Tekvica sa v poslednej dobe stáva viac a viac využívanejšia v našej kuchyni. Naozaj rýchlovka, ktorá ťa zasýti je aj tekvicová polievka s kokosovým mliekom. Krémová hustota polievky, chuť kokosu, jemná chuť zázvoru dodáva polievke exotickú príchuť. Ja som si ju veľmi obľúbila a to aj preto, že je raz dva hotová a nedá sa na nej nič pokaziť.

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 20 minút

Nutričné hodnoty na 1 kúsok torty: 369 kcal
Bielkoviny: 4 g, Sacharidy: 19 g, Tuky: 3 g, Vláknina: 0 g

Ingrediencie:

  • 1ks hokaido tekvica
  • 1dl kokosové mlieko
  • 1 ks menšia cibuľa
  • Olivový olej
  • Soľ, čierne korenie, zázvor

šport je život tip pre vás

Ako hlavné jedlo môžeš skúsiť tento recept na pečené srnčie stehno.

Postup:

Hokaido tekvicu si umyjeme, rozkrojíme a vnútro so semiačkami vyberieme a takto očistenú si tekvicu nakrájame na kocky. Tekvicu použijeme aj so šupkou. Pri tomto druhu tekvice – hokaido – sa šupka krásne uvarí do mäkka.

Nakrájame si cibuľu na drobno. Do hrnca si na olivovom oleji opražíme cibuľu do sklovita, ked je cibuľa hotová pridáme nakrájanú tekvicu a spolu s cibuľou jemne opražíme, prídame soľ, čierne korenie a štipku sušeného zázvoru. Môžete použiť aj čerstvý ale naozaj len málo, nakoľko je štipľavý a v polievke ho budete cítiť.

Takto opraženú tekvicu zalejeme horúcou vodou a varíme do mäkka. Ak je tekvica už mäkkučká tak ju rozmixujeme s ponorným mixérom na hladkú kašu a pridáme kokosové mlieko podľa hustoty. Necháme ešte prevrieť. Polievka je hotová a potom už podávame. Na ozdobu polejeme navrch tekvicovým olejom a pridáme tekvicové semiačka.

Dobrú chuť.

Ak ešte pokukuješ po niečom sladkóm vyskúšaj tento skvelý recept na Jablkovú tortu. Určite neoľutuješ.