Tekvica sa v poslednej dobe stáva viac a viac využívanejšia v našej kuchyni. Naozaj rýchlovka, ktorá ťa zasýti je aj tekvicová polievka s kokosovým mliekom. Krémová hustota polievky, chuť kokosu, jemná chuť zázvoru dodáva polievke exotickú príchuť. Ja som si ju veľmi obľúbila a to aj preto, že je raz dva hotová a nedá sa na nej nič pokaziť.
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 20 minút
Nutričné hodnoty na 1 kúsok torty: 369 kcal
Bielkoviny: 4 g, Sacharidy: 19 g, Tuky: 3 g, Vláknina: 0 g
Bielkoviny: 4 g, Sacharidy: 19 g, Tuky: 3 g, Vláknina: 0 g
Ingrediencie:
- 1ks hokaido tekvica
- 1dl kokosové mlieko
- 1 ks menšia cibuľa
- Olivový olej
- Soľ, čierne korenie, zázvor
Ako hlavné jedlo môžeš skúsiť tento recept na pečené srnčie stehno.
Postup:
Hokaido tekvicu si umyjeme, rozkrojíme a vnútro so semiačkami vyberieme a takto očistenú si tekvicu nakrájame na kocky. Tekvicu použijeme aj so šupkou. Pri tomto druhu tekvice – hokaido – sa šupka krásne uvarí do mäkka.
Nakrájame si cibuľu na drobno. Do hrnca si na olivovom oleji opražíme cibuľu do sklovita, ked je cibuľa hotová pridáme nakrájanú tekvicu a spolu s cibuľou jemne opražíme, prídame soľ, čierne korenie a štipku sušeného zázvoru. Môžete použiť aj čerstvý ale naozaj len málo, nakoľko je štipľavý a v polievke ho budete cítiť.
Takto opraženú tekvicu zalejeme horúcou vodou a varíme do mäkka. Ak je tekvica už mäkkučká tak ju rozmixujeme s ponorným mixérom na hladkú kašu a pridáme kokosové mlieko podľa hustoty. Necháme ešte prevrieť. Polievka je hotová a potom už podávame. Na ozdobu polejeme navrch tekvicovým olejom a pridáme tekvicové semiačka.
Dobrú chuť.
[…] Tekvicová polievka s kokosovým mliekom – recept […]
[…] Na záver tu pre teba máme ešte skvelý recept na tekvicovú polievku. […]
[…] Vysúšajte skvelý recept na Tekvicová polievka s kokosovým mliekom – recept […]