Thajské hovädzie s pikantnými fazuľkami a čili dipom

Thajské hovädzie s pikantnými fazuľkami a čili dipom. Milujem chute ázijskej kuchyne a chcem, aby aj ľudia postupne prišli na to, že exotické, chutné jedlá si vedia s ľahkosťou pripraviť aj doma.


Počet porcií
4, Čas prípravy (min.) 50
Thajské hovädzie s pikantnými fazuľkami a čili dipom
Thajské hovädzie s pikantnými fazuľkami a čili dipom
Ingrediencie:

500 g hovädzieho stehna (môže byť aj bravčové alebo kuracie)[
2 PL sójovej omáčky
2 PL rybacej omáčky
1 PL agáve (trstinový cukor)
2 PL olivového oleja vhodného na tepelnú úpravu (nemá takú výraznú olivovú chuť)

Čili dip:

3 PL rybacej omáčky
3 PL limetkovej šťavy
1 PL agáve (trstinového cukru)
1 šalotka
1 červená čili paprika
koriandrová vňať

Fazuľky:

400 g zelených fazuliek
1 PL olivového oleja vhodného na tepelnú úpravu
6 strúčikov cesnaku
1 dlhá čili paprika
3 ČL rybacej omáčky
1 a 1/2 ČL agáve (trstinového cukru)
2 ČL limetkovej šťavy

TIP: Domáce klíčky – ideálne pri jarnej očiste alebo chudnutí

Postup prípravy:

  1. Mäso si narežeme na milimetrové plátky, vďaka čomu aj tvrdé druhy mäsa na panvici zmäknú do niekoľkých minút. Preto odporúčam zamerať sa na dôkladné krájanie mäsa, je to síce prácnejšie, ale potom je už príprava veľmi rýchla.
  2. Do misky si zarobíme nálev, vložíme doň mäso, poriadne premiešame a dáme odpočívať do chladničky.
  3. V ďalšej miske zmiešame rybaciu omáčku, limetkovú šťavu, agáve, nasekanú šalotku, čili papričku na tenké kolieska a koriandrovú vňať a dáme do chladničky.

TIP: Bio recepty z púpavy

Príprava fazuľky:

  1. Na najsilnejšom plameni si rozohrejeme vo woku olej, pridáme celé, očistené strúčiky cesnaku a prepolenú čili papriku a opekáme 1 minútu. Pridáme fazuľky a opekáme ďalšiu minútu.
  2. Pridáme rybaciu omáčku, agáve a 2 PL vody a na wok dáme pokrievku, dusíme ďalšie 2 minúty. Na záver primiešame limetkovú šťavu a dáme fazuľky bokom.
  3. Na prípravu mäsa si na nasilnejšom plameni rozohrejeme veľkú panvicu, poprípade wok, v ktorom sme predtým robili fazuľky, a pridáme olej. Keď je panvica úplne rozohriata, opatrne pridáme asi za pol hrste mäsa (nie viac, pretože by nám pustilo všetku šťavu a nebolo by mäkké) a prudko opekáme z oboch strán 2 minúty. Takto to opakujeme, pokiaľ nemáme spravené potrebné množstvo mäsa.
  4. Počas opekania mäso ochutnajte, či už je dostatočne mäkké. Mäso polejeme s čili dipom podľa chuti.
  5. Hotové jedlo podávame s jazmínovou alebo natural ryžou, fazuľkami a mäsom preliatym čili dipom.

Vladimír Minda
Vladimír Minda
Ahojte, volám sa Vlado (44), som tréner kickboxu, vášnivý športovec, milujúci otec, poslušný manžel, dobrý syn, rázny riaditeľ, vášnivý fanúšik a verný kamarát. Pre každého niekto iný, ale v prvom rade pozitívne mysliaci človiečik, ktorý sa snaží motivovať okolie k pohybu a športu. Pretože život je šport a šport je môj život.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Ostaň v kontakte

Sleduj najlepšie cesty chudnutia, príbehy o úspechu a inšpiratívne rozhovory s najlepšími trénermi a špecialistami v odbore. Začnite meniť svoj život už dnes!

spot_img

Najčítanejšie

Odoberaj najnovšie články emailom

Máš záujem pravidelne sledovať a čítať naše články? Prihlás sa do newslateru a raz za 2 týždne ti pošleme sumár článkov z nášho športového blogu.

.

Mohlo by ťa zaujímať