Tvarohovo-pomarančová torta bez cukru a múky. Milujem tvarohové dezerty a ešte viac keď sú pripravené zdravším spôsobom. Táto tortička je výborná alternatíva nedeľného dezertu. Je ľahká a lahodná.
TIP: Smoothie – je naozaj zdravé? Na čo si dať pozor
Počet porcií 8, Čas prípravy (min.) 75
Suroviny na cesto:[
150 gr mletých mandlí
1PL pohánkovej kaše (mletej pohánky)
60 gr masla[
1 vajce
20 gr medu /agáve
1 ČL gréckeho jogurtu
1/2 ČL prášku do pečiva
Plnka:
250 gr hustý grécky jogurt[
40 gr arrowroot
250 gr hrudkovitého tvarohu
80 gr medu
1 vajce
kôra z polky pomaranča
štipka soli
Pomarančová vrstva:
250 ml pomarančovej šťavy
1 ČL citrónovej šťavy
20 gr agáve
10 gr arrowroot
TIP: Spracované potraviny – prečo ich nejesť a ako sa ich zbaviť?
Postup prípravy:
- Rozpustené maslo dáme do robota vymixovať spolu s vajcom. Keď je zmes našľahaná tak pridáme med a grécky jogurt.
- Postupne začneme primiešavať mleté mandle, pohánková kašu, kypriaci prášok a štipku soli. Cesto necháme dôkladne vymiešať.
- Do formy na pečenie ( priemer 19cm) dáme papier na pečenie a cesto navrstvíme na dno a po bokoch do výšky.
- Trúbu si rozohrejeme na 170 stupňov.
TIP: Čučoriedkovo-levanduľová zmrzlinová raw torta „bez orechov“
- Do misky si dáme grécky jogurt, med, vajíčko, pomarančovú kôru, štipku soli a arrowroot a vyšľaháme ponorným mixérom. Postupne pridávame tvaroh a plnku vyšľaháme. Navrstvíme ju do tortovej formy a dáme piecť cca na 50 minút, alebo dokým plnka nestuhne. Tortu necháme úplne vychladnúť.
- Pripravíme si pomarančovú šťavu, dáme ju ohriať do malej panvice, pridáme agáve a miešame. Arrowroot si zmiečame s 2Pl vody a vlejeme do pomarančovej šťavy a stále miešame s metličkou aby nám poleva nezhrudkovila. Nalejeme na tortu, rozotrieme a necháme vychladnúť a dáme ju stuhnúť do chladničky.