Veľkonočný fit baránok s vaším obľúbeným proteínom. Veľkonočné sviatky sú tu a k ním bezpochyby patrí aj chystanie sladkých dobrôt. V týchto dňoch sa na prípravu jedál spotrebuje množstvo múky, margarínu, cukru, a iných potravín ktoré organizmus veľmi zaťažujú. Je samozrejme aj iná cesta a tento recept na veľkonočného fit baránka je jedna z nich.
TIP: Proteinová roláda nielen pre športovcov
Pri pečení som použil zdravé suroviny, ktoré organizmus tak nezaťažujú. Klasickú múku som nahradil mojím obľúbeným proteínom 100% Whey Gold Standard a špaldovou múkou. Tohto barančeka si môžete vychutnať bez výčitiek. Navyše si vňom zabezpečíte aj primeranú dávku bielkovín.
Ingrediencie:
150g polohrubej špaldovej múky
100g vášho obľúbeného proteínu u mňa 100% Whey Gold Standard
200g agávy
2 nastrúhané mrkvy
1 nastrúhané jablko
5 vajec
1 kypriaci prášok do pečiva
2 hrste celých vlašských orechov (ideálne je ich mať namleté)
1 hrsť hrozienok
2 čajové lyžičky mletej škorice
kokosový olej na vymastenie formy
štipku soli
TIP: 15 spôsobov ako použiť Chia semienka v receptoch
Ako som postupoval:
Ako prvé som si pripravil jablko a mrkvy, ktoré som očistil a na hrubom strúhadle nastrúhal. Následne som si namlel vlašské orechy. Nasledovali vajíčka ktoré som s medom vyšľahal do peny. K vyšľahaným vajíčkam som pridal špaldovú múku, môj obľúbený proteín 100% Whey Gold Standard, kypriaci prášok, mletú škoricu a štipku soli.
Nakoniec som primiešal nastrúhanú mrkvu, jablko, nasekané orechy, hrozienka, a dobre premiešal. Cesto ma byť mierne husté, ak sa vám zdá riedke zahustite ho troškou špaldovej múky. Formu na barančeka som predhrial, vymastil kokosovým olejom a obsypal mletými orechami. Vlial som cesto do formy a vložil do rúry. Pečieme ho 40-45 minút pri 180°C.