Na prípravu potrebujeme:

  • 2 väčšie sladké zemiaky
  • 2 hlávky cesnaku
  • olivový olej
  • morskú/himalájsku soľ
  • 4 lyžice kokosovej smotany (použiť môžete aj bryndzu)
  • 1 lyžičku kurkumy
  • rozmarín
  • čili papričku

AKO NA TO?

  1. Hlávky cesnaku pozdĺžne prerežeme. Jedna polovica zostane v celku, druhá sa rozpadne. To však vôbec neprekáža, dáme ju spoločne piecť k zemiakom a cesnak použijeme aj do krému. Cesnak nešúpeme, ale pečieme spolu so šupkou. Nespáli sa.
  2. Bataty dobre umyjeme pod tečúcou vodou. Nakrájame ich na cca 3 cm hrubé kolieska. Nástrojom na vydlabávanie alebo polievkovou lyžicou v strede urobíme akoby malú misku. Poukladáme ich do zapekacej misy na papier na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou.
  3. Vnútro, ktoré vyberieme, uložíme na druhú zapekaciu misku. Obe misy dáme piecť do rúry na 200 °C cca 35 minút.
  4. Keď sú bataty upečené, vyberieme ich z rúry a necháme chvíľu vychladnúť.
  5. Vnútro zemiakov vložíme do mixéra, pridáme vylúpaný pečený cesnak z druhej polovice, kokosovú smotanu, kurkumu a soľ. V mixéri všetko zmixujeme do hladkého krému.
  6. Zemiakové misky naplníme. S lepším naplnením nám pomôže mikroténové vrecko. Naplníme ho krémom, stlačíme do jedného rohu a rožtek vrecka odstrihneme. Potlačíme krém a môžeme plniť.
  7. Nakoniec na vrch zemiakov nasekáme čerstvý rozmarín, uložíme na tanier a podávame s hlávkami pečeného cesnaku. Ak máte radi pikantné, posypte cesnak nakrájanou čili papričkou.

Kalorické hodnoty na 1 porciu: Kalórie: 450 kcal Sacharidy: 61 g Bielkoviny: 7 g Tuky: 18 g

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.