Obľúbený koláč nášho detstva, ktorý nám vypekali v lete najmä naše babky – bublanina so sezónnym ovocím. Momentálne máme sezónu višní a čerešní, tak som upiekla bublaninu aj ja, avšak v oveľa zdravšej verzii – bez múky, bez oleja a s minimom cukru. A výsledok? Koláč chutil celej rodine nad očakávania.

počet porcií: 9
čas prípravy: 10 minút príprava + 15 minút pečenie

Nutričné hodnoty na 1 porciu: 115 kcal
5 g bielkovín, 16 g sacharidov, 3 g tukov, 2,5 g vlákniny

Ingrediencie:

180 g jemných ovsených vločiek
20 g kokosového cukru
130 ml sójového mlieka (môžete použiť aj iné rastlinné alebo normálne mlieko)
2 vajcia
200 g višní

Postup:

  1. Ovsené vločky si v mixéri rozomelieme na múku.
  2. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny a následne pridáme vločky a mlieko.
  3. Bielka vyšľaháme na sneh a primiešame k hotovej zmesi.
  4. Nakoniec pridáme do zmesi polku vyšní, premiešame a vylejeme do formy (20×24). Na vrch poukladáme zvyšok višní a dáme piecť na 180 stupňov na 15 minút.
Tip: namiesto práškového cukru môžeme bublaninu posypať mletým kokosom.

Chutné raňajky v podobe francúzskych toastov s čerstvým ovocím

Viac mojich receptov nájdete na mojom instagrame @saskine_dobroty