Zelená špargľa v schwarzwaldskej šunke s varenými zemiakmi a parmezánovým dresingom
Zelená špargľa v schwarzwaldskej šunke s varenými zemiakmi a parmezánovým dresingom

Dnes si pripravíme zelenú špargľau v schwarzwaldskej šunke s varenými zemiakmi a parmezánovým dresingom. Zase prišla sezóna špargle. Biela špargľa, zelená špargľa, fialová špargľa – výber je široký. Ja osobne som sa už nevedela dočkať  kedy ju uvidím na pultoch. Vždy si ako prvý robievam recept, ktorý Vám dnes predstavím a každému, komu som ponúkla chutilo. Najlepšie na tom je, že je to veľmi jednoduché, zdravé a chutné jedlo.

Počet porcií: 2
Čas príprav: 30 minút

Nutričné hodnoty na 1 porciu zelenej špargle v schwarzwaldskej šunke: 550 kcal
Bielkoviny: 30 g, Sacharidy: 26,5 g, Tuky: 37, Vláknina: 3 g

Ingrediencie na zelenú špargľu v schwarzwaldskej šunke

  • 1 balenie zelenej špargle
  • 1 balenie schwarzwaldskej šunky
  • 5 ks stredných zemiakov
  • 1 PL masla
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 cottage syr
  • 1 biely jogurt
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hrsť nastrúhaného parmezánu
  • 1 PL oleja
  • soľ
  • korenie

"<yoastmark

Zelená špargľa v schwarzwaldskej šunke – postup prípravy:

Zelenú špargľu očistíme – škrabkou na zeleninu ošúpeme spodky zelenej špargle, nemusíme ju čistiť celú. Konce odrežeme (asi pol cm )

Zblanšírujeme v horúcej vode (stačí naozaj krátko, max 3 minúty) necháme vychladnúť, medzitým si nakrájame vodou očistené mladé zemiaky a aj so šupkou ich dáme variť do osolenej vody.

Zelenú špargľu zabalíme do šunky – jedna špargľa = jeden plátok.  Opražíme z každej strany na olivovom oleji.

Zemiaky scedíme a pridáme maslo a nasekanú petržlenovú vňať.

Dresing: zmiešame cottage syr a biely jogurt, pridáme parmezán, soľ, korenie a pretlačený cesnak a podávame.

Dobrú chuť.

Na záver tu pre teba máme ešte skvelý recept na Cestoviny s pórikovou omáčkou.