Dnes si pripravíme zelenú špargľau v schwarzwaldskej šunke s varenými zemiakmi a parmezánovým dresingom. Zase prišla sezóna špargle. Biela špargľa, zelená špargľa, fialová špargľa – výber je široký. Ja osobne som sa už nevedela dočkať kedy ju uvidím na pultoch. Vždy si ako prvý robievam recept, ktorý Vám dnes predstavím a každému, komu som ponúkla chutilo. Najlepšie na tom je, že je to veľmi jednoduché, zdravé a chutné jedlo.
Počet porcií: 2
Čas príprav: 30 minút
Nutričné hodnoty na 1 porciu zelenej špargle v schwarzwaldskej šunke: 550 kcal
Bielkoviny: 30 g, Sacharidy: 26,5 g, Tuky: 37, Vláknina: 3 g
Bielkoviny: 30 g, Sacharidy: 26,5 g, Tuky: 37, Vláknina: 3 g
Ingrediencie na zelenú špargľu v schwarzwaldskej šunke
- 1 balenie zelenej špargle
- 1 balenie schwarzwaldskej šunky
- 5 ks stredných zemiakov
- 1 PL masla
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 cottage syr
- 1 biely jogurt
- 1 strúčik cesnaku
- 1 hrsť nastrúhaného parmezánu
- 1 PL oleja
- soľ
- korenie
Zelená špargľa v schwarzwaldskej šunke – postup prípravy:
Zelenú špargľu očistíme – škrabkou na zeleninu ošúpeme spodky zelenej špargle, nemusíme ju čistiť celú. Konce odrežeme (asi pol cm )
Zblanšírujeme v horúcej vode (stačí naozaj krátko, max 3 minúty) necháme vychladnúť, medzitým si nakrájame vodou očistené mladé zemiaky a aj so šupkou ich dáme variť do osolenej vody.
Vysúšajte skvelý recept na Tekvicová polievka s kokosovým mliekom – recept
Zelenú špargľu zabalíme do šunky – jedna špargľa = jeden plátok. Opražíme z každej strany na olivovom oleji.
Zemiaky scedíme a pridáme maslo a nasekanú petržlenovú vňať.
Dresing: zmiešame cottage syr a biely jogurt, pridáme parmezán, soľ, korenie a pretlačený cesnak a podávame.
Dobrú chuť.
Na záver tu pre teba máme ešte skvelý recept na Cestoviny s pórikovou omáčkou.
[…] Zelená špargľa v schwarzwaldskej šunke […]
[…] Zelená špargľa v schwarzwaldskej šunke […]