Zdravý tvarohový cheesecake. Tento tvarohový cheesecake je veľmi rýchly, ľahký a chutný. Je príjemne osviežujúci nielen počas teplých dní. Dúfam, že vám bude chutiť tak ako mne.
Počet porcií 6, Čas prípravy (min.) 15, Čas chladenia (min.) 35
Ingrediencie:
500 g jemného nízkotučného tvarohu
280 g kyslej pochúťkovej smotany
50 g kokosového oleja
130 g celozrnných sušienok
80 g medu/odmerka proteínu
1 chemicky neošetrený citrón
1 vanilkový cukor
1 PL celozrnnej múky
1 PL carobu/kakaa
Fit recept: Kokosovo-banánová torta s proteínom – nepečená
Postup prípravy:
- Korpus si urobíme z rozdrvených sušienok zmiešaných s roztopeným kokosovým olejom, dáme stuhnúť do chladničky.
- V miske si zmiešame tvaroh, smotanu, vajce, med, vanilkový cukor, múku, nastrúhanú citrónovú kôru a pomocou mixéra šľaháme. Túto hmotu rozdelíme na polovicu a do jednej vmiešame carob (kakao).
TIP: Domáce klíčky – ideálne pri jarnej očiste alebo chudnutí
- Na stuhnutý korpus po lyžiciach pridávame krém, ktorý lejeme do stredu korpusu a postupne nám vzniknú pekné kruhy, do ktorých môžeme ďalej špajdľou kresliť a vytvoriť rôzne vzory.
- Koláč pečieme v rúre na 160 stupňov asi 35 minút.
- Necháme vychladnúť a vložíme odpočívať do chladničky.