- Reklama -

Proteinová roláda? Prečo nie. Každý z nás, kto len trochu prišiel do styku s proteínom to určite zažil, stereotyp. Denne ten istý nápoj či proteínova tyčinka sa časom zunuje tak, že to už v niektorých prípadoch ani nechceme vidieť. Veď ani bryndzové halušky nedokážeme jesť každý deň 🙂 . A tak začneme hľadať spôsoby ako svoj jedálniček spestriť a svoj obľúbený proteín v ňom použiť. A toto je z môjho pohľadu podobný prípad.

Tento skvelý a jednoduchý recept, ktorý nám zaslala Petra Kuráňová by mohol byť výbornou inšpiráciou. Nech sa páči vyskúšajte Protínovú roládu 🙂 .

Ingrediencie na cesto:

4 vajcia,
20g kakaa,
1 odmerka čoko proteinu
1 čajová lyžicka kypriaceho prášku, alebo sódy bikarbóny

Domáci pšenično-ražný chlieb

Plnka:

250g nízkotučného tvarohu
30g kokosu
sladidlo (ja som dala med)

Postup prípravy

Najprv si vyšlaháme sneh z bielkov, postupne pridávame žĺtka a na záver kakao, proteín a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a pečieme 10 minút na 200°C. Nechám vychladnúť, natriem plnku a zaviniem do rolády a dám stuhnúť do chladničky.

- Reklama -