Cviklovo-krúpové guľky s kyslou hríbovou omáčku a zemiakmi je ideálny ľahký obed plný vitamínov a antioxidantov. Zdraviu prospešné účinky cvikly sú všeobecne známe a preto by v našom jedálničku nemala chýbať.
Príprava: 45 min., Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- 2 šálky jačmenných krúp
- 3 lyžice jemných ovsených vločiek
- 100 gramov najemno nastrúhanej cvikly
- 1 údené tofu
- 1 lyžica sójovej omáčky
- cibuľa
- cesnak
TIP: Bio recepty z púpavy
- olej
- rasca
- tymian
- rozmarín
- majorán
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
![Cviklovo-krúpové guľky s kyslou hríbovou omáčkou a zemiakmi](https://sjz.sk/wp-content/uploads/2018/04/cviklovo-krupove_gulky_s_kyslou_hribovou_omackou_a_zemiakmi_2.jpg)
Postup prípravy:
1. Na oleji orestujeme cibuľu. Keď je zlatistá, pridáme k nej nastrúhané údené tofu pokvapkané niekoľkými lyžicami sójovej omáčky. Za občasného miešania opekáme.
2. Neskôr pridáme najemno nastrúhanú cviklu, ktorá celej zmesi dodá peknú farbu a chuť. Pomiešame, prihodíme roztlačený cesnak, čierne korenie, červenú papriku, majorán, tymian, rozmarín, posolíme a opekáme.
TIP: Ak sa snažíte schudnúť, jedzte týchto 15 najlepších jedál
3. Medzitým si uvaríme jačmenné krúpy. Uvarené ich dáme do panvice k orestovanej zmesi spolu s ovsenými vločkami, ktoré sme predtým dali napučať do vriacej vody a vytlačili z nich prebytočnú vodu.
4. Po vychladnutí tvarujeme zo zmesi navlhčenými rukami guľky, ktoré môžeme podávať so zemiakmi, dusenou kapustou alebo hustou kyslastou hríbovou omáčkou na spôsob východniarskej máčanky.
[…] Cviklovo-krúpové guľky s kyslou hríbovou omáčkou a zemiakmi […]