Cviklovo-krúpové guľky s kyslou hríbovou omáčkou a zemiakmi
Cviklovo-krúpové guľky s kyslou hríbovou omáčkou a zemiakmi

Cviklovo-krúpové guľky s kyslou hríbovou omáčku a zemiakmi je ideálny ľahký obed plný vitamínov a antioxidantov. Zdraviu prospešné účinky cvikly sú všeobecne známe a preto by v našom jedálničku nemala chýbať.  

Príprava: 45 min., Počet porcií: 4

Ingrediencie:

  • 2 šálky jačmenných krúp
  • 3 lyžice jemných ovsených vločiek
  • 100 gramov najemno nastrúhanej cvikly
  • 1 údené tofu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • cibuľa
  • cesnak

TIP: Bio recepty z púpavy

  • olej
  • rasca
  • tymian
  • rozmarín
  • majorán
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
Cviklovo-krúpové guľky s kyslou hríbovou omáčkou a zemiakmi
Cviklovo-krúpové guľky s kyslou hríbovou omáčkou a zemiakmi

Postup prípravy:

1. Na oleji orestujeme cibuľu. Keď je zlatistá, pridáme k nej nastrúhané údené tofu pokvapkané niekoľkými lyžicami sójovej omáčky. Za občasného miešania opekáme.

2. Neskôr pridáme najemno nastrúhanú cviklu, ktorá celej zmesi dodá peknú farbu a chuť. Pomiešame, prihodíme roztlačený cesnak, čierne korenie, červenú papriku, majorán, tymian, rozmarín, posolíme a opekáme.

TIP: Ak sa snažíte schudnúť, jedzte týchto 15 najlepších jedál

3. Medzitým si uvaríme jačmenné krúpy. Uvarené ich dáme do panvice k orestovanej zmesi spolu s ovsenými vločkami, ktoré sme predtým dali napučať do vriacej vody a vytlačili z nich prebytočnú vodu.

4. Po vychladnutí tvarujeme zo zmesi navlhčenými rukami guľky, ktoré môžeme podávať so zemiakmi, dusenou kapustou alebo hustou kyslastou hríbovou omáčkou na spôsob východniarskej máčanky.